Flowmetingen

Gecertificeerde flowmetingen door een betrouwbare partner.

Flowmetingen voor brandveiligheid

Een belangrijk onderdeel van het onderhoud aan uw blussystemen is een precisiemeting van de waterdruk. Tijdens een flowmeting wordt de doorstroming van het water per tijdseenheid gemeten. Dit doen wij met uiterste zorgvuldigheid op basis van 15+ jaar ervaring.

Voldoen aan de wetgeving

De overheid, Veiligheidsregio afdeling Industriële Veiligheid en de DCMR milieudienst handhaven strikt op naleving van protocollen, wetten en eisen. Met een flowmeting tonen wij aan hoeveel water uw bluswatersysteem daadwerkelijk levert. Zo weet u zeker dat u voldoet aan de allerhoogste standaarden en eisen en u bent ingedekt door de verzekering.

Overzichtelijke rapportage

In de milieu- of omgevingsvergunning staat vaak vermeld hoeveel water uw brandkranen moeten kunnen leveren. Tijdens de flowmeting wordt de flow en de druk gemeten. De waarden worden opgeslagen in een datalogger. Ook verwerken wij deze gegevens in een rapportage.

Flowmeting Voorbeeldgrafiek (PDF)

Gecertificeerde flowmetingen

Onze flowmetingen voldoen aan de richtlijnen van de NFPA-291. Ook worden deze geaccepteerd door de milieudienst DCMR en de afdeling industriële veiligheid van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond.

Een betrouwbare partner

Kom in contact

Wij komen graag met u in contact om de mogelijkheden voor uw locatie te bespreken. Vertrouw op 15+ jaar aan expertise in brandveiligheid.

Contact

Wat anderen over ons zeggen

De afgelopen jaren hielpen wij al veel partijen uit de brand met hun bluswaternet en blussystemen.

Profile picture icon

S. Platteschorre

Maasvlakte Olie Terminal

Expertise en flexibiliteit van Erich van de der Kooij maakt hem een uitstekende partij voor het inspecteren en adviseren van bluswatersystemen. Erich heeft de afgelopen 10 jaar voor ons een belangrijke rol gespeeld in de inspecties van ons bluswatersysteem.